A KOMMENTA  A  CIVIL  MÉDIA  CSOPORT  PORTÁLJA

A CIVIL MÉDIA  A PROPAGANDA ELLENSÚLYA
KÜLDETÉSE A VALÓSÁG MEGMUTATÁSA

A KOMMENTA PORTÁL felületet biztosít olyan kommentek megjelenéséhez, melyek egyéni véleményeket közreadva hozzájárulnak a magyar valóság megmutatásához. Kommenteket emailben lehet beküldeni, a szerkesztőség dönti el, hogy melyik kommentek kapnak lehetőséget a megjelenésre és mennyi ideig lesznek láthatók az oldalon.  A beküldött emaileket feldolgozás után töröljük. Azokat az email címeket melyre a kommentek beküldhetők akkor tesszük közzé, amikor felállt a KOMMENTA portál beküldött anyagokat elbíráló szerkesztőségi csoportja.

A  CIVIL MÉDIA nem fizet a szerzőnek, ugyanakkor lehetőséget biztosít arra, hogy a komment alatt megjelenjen a beküldő számlaszáma, amelyre támogatást utalhatnak tetszésük kinyilvánítása jeléül vagy a beküldő megadja emelt díjas sms vagy emelt díjas hívás telefonszámát. A szerző számára ilyen módon juttatott támogatás ajándéknak minősül és 150 ezer forint összegig nem kell bejelenteni az adóhatóságnak és 150 ezer forint összegig nem kell adót fizetni utána. A szerző százezreket kereshet olyan ütős kommenttel ami elnyeri a közönség tetszését.

A  KOMMENTA PORTÁL  látható lesz közösségi oldalon is, így mód nyílik az emailben beküldött kommentekhez történő hozzászólásra is. Csak az emailben beküldött és a szerkesztőség által kiválasztott kommentek esetében érvényes, hogy a komment alatt megjelenik a beküldő által megadott számlaszám.


MINDEN EURÓPAI POLGÁRNAK UGYANAZOK A JOGOK JÁRNAK. 

A MAGYARNAK IS.

EURÓPAI POLGÁROK AKARUNK LENNI! 


KOMMENTEK

ILLIBERÁLIS

  MINTA

  Nick: ferdinánd

Akkor kik is tüntettek? " A putyinista fideszesek és a propaganda szerint a rabszolgatörvény ellen tüntető magyarok Soros ügynökei, Soros emberei, akik  nem az elnyomás, a kizsákmányolás ellen tüntetnek, hanem azt akarják elérni, hogy Magyarország bevándorlóország legyen. " " Putyinisták kontra sorosisták. Adja magát az elnevezés. Soros a liberalizmus egyik ágának fő ideológusa, a nyitott társdalom modelljének kitalálója. Putyin pedig az illiberalizmus egyik ágának fő ideológusa, aki az illiberális modellt a gyakorlatban is megvalósította Oroszországban. Így a putyini illiberalizmussal azonosuló fideszesek Magyarországon a putyinisták és aki nem ért velük egyet, aki mást mond, mást gondol az liberális és sorosista. "

" Az igazság viszont az, hogy az elégedetlenség vitte utcára a tüntetőket.Tiltakoznak a túlóratörvény ellen, és dühösek, mert az Orbán-kormány a magyar nép pénzéből, a költségvetésben lévő  - jóléti fordulat elindításra lehetőséget nyújtó - 3600 milliárd forint plusz pénzből akarja felhízlalni a neres tőkésosztályt, elvonva a pénzt a korrekciós nyugdíjemeléstől, a gyógyítástól, orvosok béremelésétől, sűrgősségi ellátástól. "

Komment  számlaszáma: FERDINÁND 10101559-22006000-01005002

MINTA

Nick: empájer 

Ezt én se tudnám jobban megfogalmazni. Az biztos, hogy Orbán politikája miatt még nagy szívás lesz. Lehat plakátolni Junckerrel, meg össze-vissza hazudozni migránsokról, de nagyon ráfázhatunk erre.

"  A magyarok lehetnek Európa számkivetettjei, köszönhetően az orbáni politikának.

Mert a neresmagyar elhiszi a sok hazugságot, elhiszi, hogy neki az a jó, hogy focira megy a pénz és nem a gyógyításra. Elhiszi, hogy neki az a jó, hogy a focisták keresetét emelték tízszeresre és nem az orovosokét a duplájára, hogy nem menjenek el külföldre.
A neresmagyar elhiszi, hogy neki az a jó, hogy határon túlra megy a magyar adófizetők pénze, amiből ukrán és román parasztok traktorvásárlását támogatják tízmilliókkal és vajdasági szerbek házvásárlásait milliókkal és ezeket a százmilliókat nem a kilakoltatott devizahitelesek megsegítésére adják. Neresmagyar mindent eltűr és elhiszi, hogy neki így jó, most jó. Sőt ilyen jó még soha nem volt neki.

Neresmagyar elhiszi és támogatja az orbáni politikát, hogy nem nekünk kell alkalmazkodni az Európai Unió közösségéhez, szabályaihoz, hanem nekik kell alkalmazkodni hozzánk. Elhiszi, hogy nem az orbáni politikán kell változtatni, hanem az EU politikáján és illiberális fordulatra van szükség az EU-ban és Európában. Az Európai Unió pedig tudomásul vette, hogy a magyarok ezt így gondolják. Tudomásul vette, hogy a magyarok háromszor szavaztak kétharmaddal Orbánra, a jogállam a sajtószabadság leépítőjére. Az EU tudomásul vette, hogy a magyarok nem akarnak beilleszkedni az EU liberális jóléti rendszerébe, a magyarok valamilyen keleti típusú illiberális munkaalapú rendszert akarnak és számukra Brüsszel az ellenség és nem Moszkva.

Az európai közösség többségének véleménye, hogy az orbáni politika alapján működő Magyarország idegen testet képez az EU demokratikus jóléti rendszerében. Az Európai Unió mindezek figyelembe vételével már nem akarja meggyőzni Orbánt, inkább szabadulna az orbáni Magyarországtól és főként szabadulna Orbán Viktortól és Orbán politikájától.

És erre, az ismert nyilatkozatok alapján, az EU vezető politikusainak állásfoglalásait puzzleként összerakva 2019-ben sor is kerülhet. Így és ezért lehetünk mi magyarok Európa számkivetettjei."
Komment  számlaszáma: EMPÁJER 10101559-22006000-01005002

MINTA

Nick: ducky

" Azt mondja a kormány, hogy az EU szeretné meggyengíteni a határokat és menekültekkel elárasztani a kontinenst, ami egybevág Soros terveivel, mert Soros mozgatja a szálakat az unión belül. Ettől elborul az igaz magyar agya és azt kérdezi, hogy miért nem lépünk ki ebből a gonosz, rosszakarókkal, önveszejtő mazochistákkal teli gyülevész társaságból? Ha látjuk, hogy mire megy ki a játék, akkor mi a francra várunk? Jó, nyomatják a lóvét, az uniós támogatást, jól jön a pénz, de nem mindenáron!

Aztán itt van ez a Soros sztorija, és itt valami nagyon nem kóser. Szó szerint nem kóser. Azt nyomatja a kormány, hogy muszlim menekültekkel akarják elárasztani a kontinenst és oda lenne a keresztény identitás. Előbb vagy utóbb kalifátus lenne Európából, betiltanák a disznóhust, nem lenne kolbász, törpörtyű, de sült meg rántott karaj se, tarja se. A csülökpörköltről ne is beszéljünk.

Igen ám, de a Soros zsidó, a bevándorlók meg muszlimok és ezek inkább lőnek egymásra, minthogy szóba álljanak. Akkor hogyan és kivel egyeztet Soros a muszlimok részéről? Ehhez terv kell, ehhez forgatókönyv kell, ehhez sok tárgyalás, egyeztetés kell, a részletek pontos kidolgozása.

Biztos az, hogy Soros a zsidó üzletember muszlimokkal akarná elárasztani a kontinenst, hiszen ebből újabb zsidóüldözés lenne? Miért támogatná ezt egyetlen zsidó is? Ha meg elképzelhetetlen, hogy akár egy zsidó, egy keresztény támogassa annak tervét, hogy muszlimokkal árassza el Brüsszel a kontinenst, akkor kik Soros támogatói Brüsszelben? Nagyon nem kóser ez a sztori! Lecsekkolta már valaki, akinek nincs agymenése?

Zsidók szövetkeznek muszlimokkal arra, hogy zsidó pénzen több 10 millió muszlim jöjjön Európába, hogy aztán itt Európában majd üldözzék a zsidókat. Ehhez az emberanyagot a muszlimok adnák, a pénzt és a logisztikát meg Soros, vagyis a zsidók? Nagyon nem kóser ez a sztori! Ez legalább olyan őrültségnek hangzik, mint például az, hogy Magyarország évente százezer élő illetve vágott sertést exportálhat Izraelbe és ennek a dupláját az arab országokba az erre kötött kereskedelmi egyezmény alapján.Szóval nagyon nem kóser a sztori. Ez több mint őrültség! "

Komment  számlaszáma: DUCKY 10101559-22006000-01005002

MINTA

Nick: sztradivári

Minden európai polgárnak egyenlő jogai vannak. Erre hivatkoznak európai parlamenti képviselők a magyar jogállam és sajtószabadság leépítése vonatkozásában megállapított újabb és újabb kötelességszegések vitájában.
Erre hivatkoznak akkor is amikor vitatják, hogy a magyar illiberális jogállam és illiberális demokrácia ugyanazokat a jogokat biztosítja  a magyar állampolgároknak mint amivel az Európai Unió már liberális jogállamaiban élhetnek az állampolgárok.
De erre hivatkoznak akkor is, amikor a magyar miniszterelnök kinyilvánítja, hogy az egy szuverén tagállam belső ügye, hogy miként szabályozza az emberi jogokat, hogyan biztosítja azok érvényesítési lehetőségeit.
Erre meg azt mondják európai parlamenti képviselők, hogy Európai Unió egy értékközösség, ahol nincs kettő vagy több értelmezési lehetősége a közösen vállalt értékeknek, szabályoknak.
Annak a tagállamnak, aki az EU közösen vállalt értékei helyett a szuverenitás sajátos értelmezére hivatkozva egy a közösség értékrendjével ütköző, szembenálló értékrendet, értékvilágot választ nincs helye a közösségben, bármikor lehetősége van a kilépésre, a másik út pedig a kizárás.

Minden európai polgárnak egyenlő jogai vannak. A kérdés az, hogy amikor egy magyar állampolgár úgy gondolja, hogy hazájában, Magyarországon nem biztosítják számára azokat a jogokat, melyek máshol, más európai polgárok számára biztosítottak, akkor hova, kihez fordulhat jogorvoslatért?

Az Európai Parlament magyar képviselői mit tehetnek azért, hogy az európai polgárok egyenlő jogait biztosítsa a magyar kormány a magyar polgároknak? Az Európai Parlament új képviselőnek megválasztása előtti kampányban ez kellene, hogy legyen a kiemelt téma.

Komment  számlaszáma: SZTRADIVÁRI 10101559-22006000-01005002

MINTA

Nick: tagtag

Miért mi fizessük Orbán mániáját. Fizesse ő meg a milliárdos haverjai. "  Magyarország kis ország és képtelen arra, hogy annyi sportlétesítményt képes legyen fenntartani, működését finanszírozni, ami egy 50 milliós népességgel bíró közepes méretű országnak is jelentős terhet jelentene. Ez a megalománia már az olimpia rendezésére illetve annak előkészítésére fordított százmilliárdok költésekor is heves vitát váltott ki. Senki nem kérdezte meg a magyar embereket, támogatják azt, hogy minden neres bárónak legyen külön stadionja, sportcsarnoka, ahol udvartartásával parádézhat. A magyar kötségvetésre az arányosnál már most ötször nagyobb terhet ró a sportlétesítmények fenntartása és ez felmehet rövid időn belül hétszeresre majd átlépheti a tízszerest, ami hatalmas elszívó hatást jelent. "

Komment  számlaszáma: TAGTAG 10101559-22006000-01005002

MINTA

Nick: magyaragyar

Én ezzel a megfogalmazással értek egyet. Mivel én nem tudom  ezt így elmondani, inkább bemásolom, mert a szívemből beszéltek. Ők az igaz magyarok, nem azok, akik eladják az oroszoknak az országot. Az illiberalizmus szerintem hazaárulás, Petőfi, Kossuth elárulása. Petőfi azt mondta, haza csak ott van, ahol jog van. Ha az illiberalizmus elveszi a jogaid felét, elveszi a hazád felét!


" Minden európai polgárnak ugyanazok a jogok járnak. A magyarnak is. Európai polgárok akarunk lenni!        

Lehet hamis és hazug illiberális állításokkal félrevezetni a magyar népet, azt állítva, hogy Magyarországon az elnyomás jelenti a szabadságot és úgy vagyunk független, szuverén ország, hogy a magyar miniszterelnök évente készer megy Moszkvába jelenteni és eligazításra.

Azt pedig még az illiberalizmusra szavazó neresek sem igazán hiszik, hogy a világ három illiberális államában, Oroszországban, Törökországban és Magyarországon nagyobb a szabadság mint az EU fejlett államaiban és Magyarországon attól lett több jogunk, hogy a létezőnek a felét elvették az Orbán-kormány által beterjesztett jogszabályokkal.

Ha Magyarország nem lenne az Európai Unió tagja, a jelenlegi politika révén már a Moszkva uralta FÁK egyik tagállama lehetne, valamilyen basával az ország élén, akinek családja tulajdonolná az ország fő javait. A hatalom családi ágon öröklődne, és a jelenlegi látszatdemokrácia is a megengedhetetlen és betiltandó túlzás kategóriájába tartozna.

A magyar állampolgárok számára jelenleg a mentőövet ez az egy mondat jelenti: MINDEN EURÓPAI POLGÁRNAK UGYANAZOK A JOGOK JÁRNAK. A MAGYARNAK IS.

Az Európai Unió nem fogadja el, hogy nemzeti hatáskörre hivatkozva Magyarországon a kormány leépíti a jogállamot, a sajtószabadságot, elveszi, korlátozza a magyar állampolgárok jogainak jelentős részét, melyekkel az Európai Unió más tagállamaiban élő európai polgárok szabadon élhetnek. "

Komment  számlaszáma: MAGYARAGYAR 10101559-22006000-01005002

MINTA

Nick:  gegger


Mit lehet ehhez hozzátenni? Semmit! Jobban teljesítünk? Hahó, nagyokosok! Elfogyott a munkaerő, hogyan tovább? Bevándorlásból nix, akkor honnan lesz a fejlődéshez munkaerő? Miből lesz munkaerő új beruházásokhoz, új üzemek nyitásához?  Kibukik, hogy végig kamuztatok és elcsesztétek. Nem kicsit, nagyon! A munkaalapú indulásakor bukásra volt ítélve. Ha eléred a teljes foglalkoztatást nincs tovább. A szomszédba megy a beruházás, befektetés, mert nálad már teljes foglalkoztatás van és nincs több munkaerőd az új gyár működtetéséhez. Modellt kéne váltani amíg ránk nem dől Orbán rendszere. De ezt érdemes részleteiben elolvasni.


" MUNKAALAPÚ RENDSZER BUKÁSA


Egy rendszer életképességének alapvető feltétele, hogy a fejlődése folyamatos, nincs olyan tényező, ami már az induláskor behatárolja a fejlődés időtartamát, mértékét és ennek elérése után stagnálásba majd hanyatlásba megy át, mint például a munkaalapú rendszer.


A munkaalapú rendszer a munkaerőre épül, kizárólag a honi munkaerővel számol, melynek teljes foglalkoztatása jelenti a végső célt. A végső cél egyben a fejlődés csúcspontját is jelenti. Nyilván bevándorlásból jövő munkaerőre nem lehet tervezni teljes foglalkoztást.


A munkaalapú rendszer főként összeszerelő üzemekre épülő foglalkoztatás keretében oldja meg a foglalkoztatást, és a fejlődést behatárolja a rendelkezésre álló munkaerő létszáma. A teljes foglalkoztatottságnek tekinthető állapot elérésekor, amikor az igényeknek, elvárásoknak megfelelő munkaerő szinte egésze foglalkoztatotti helyzetbe került, a munkaalapú rendszer elérte fejlődésének felső határát, egyben teljesült a kitűzött cél a teljes foglalkoztatottság.


Csakhogy a szomszédos országokban folytatódik a fejlődés, mert ők nem munkaalapú rendszerben működnek, nekik nem a teljes foglalkoztatás volt a cél és ők a saját forrásból származó munkaerő mellett bevándorlásból származó munkaerőt is foglalkoztatnak. A munkalapú rendszer ezekkel a rendszerekkel nem tud lépést tartani, hiszen elérte fejlődése legmagasabb szintjét. És ez egyben a munkaalapú rendszer bukását is jelenti, hiszen a megrekedt fejlődése stagnálást majd hanyatlást eredményez. A befektetések, beruházások, a működőtőke a szomszéd országokba megy, ahol nem munkaalapú rendszer működik, ahol saját forrásból és bevándorlásból van szabad munkaerő, ahol van elég munkás az új létesítmények, üzemek, gyárak működtetéséhez.


Magyarországon ennek bekövetkezte előtt állunk és a fejlődéspárti politikai erőknek nincs elég ereje, ahhoz, hogy az országot új fejlődési pályára állítsák, mivel a többséget jelentő neres magyar szavazók, 2,8 millióan a munkaalapú rendszerre szavaztak, aminek bukása elkerülhetetlen. Ennek logikája már jó előre látható volt, ám a fejlődésellenes erők kezébe került média elhallgatta ezt.


Orbán munkaalapú rendszere jelentősen rontott Magyarország versenyképességén. Az oligarchák érdekei mentén bővülő neres magyar gazdaság egysíkú fejlődése pedig igen kedvezőtlen állapotot teremtett. A magyar exportnak csak 23 %-át állítják elő magyar vállalatok és ennek jelentős része is mezőgazdasági termék, feldolgozatlan nyers termék. Alig van fejlett ipari termék amikor az ország a negyedik ipari forradalomra készül. A kivitel több mint háromnegyedét külföldi cégek produkálják. A munkaerőhiány miatt rohamosan emelkedő bérek szintje rövidesen eléri azt az értéket, ami már inkább távozásra mint maradásra készteti az itt lévő multikat és külföldi tulajdonban lévő vállalatokat. Ez viszont azzal jár, hogy a magyar export akár 50 %-al csökkenhet, hiszen a jelenlegi export több mint 75 %-át vagyis háromnegyedét már külföldi cégek állítják elő. Ez pedig beláthatatlan következményekkel járna. Már most is erősen szivárog a munkaerő a sokkal többet fizető külföldi munkákra, nem véletlen, hogy a hiányzó munkaerőkapacitást a rabszolgatörvénynek nevezett túlóratörvénnyel próbálják meg biztosítani.


A magyar gazdaság versenyképességének fejlesztéséhez és a modernizáláshoz szükséges pénzek a sportba, a fociba mentek és mennek. A kutatóintézetekben és nem kutatóintézetekben lévő innováció fókuszálására és termelésbe való átforgatására alkalmas létesítmények és projektek helyett stadionok, sportcsarnokok, focipályák épülnek, melyekkel nem valósulhat meg a negyedik ipari forradalom vagy a hightech iparág térnyerése. A sport az arányosnál tízszer nagyobb mértékben  kap állami pénzt más terület rovására, így torz fejlődési modell alakult ki, melynek hátrányai az utánunk jövő generációt sújtják. A külföldre elosztogatott százmilliárdok, a sportversenyek rendezésére fordított százmilliárdok nem csupán a magyarországi jóléti fordulat elindításától, a magyar egészségügytől, de a magyar gazdaság égetően szükséges  fejlesztésétől vonják el a forrásokat.


Az itteni béreket megfelelőnek tartó új munkaerő bevándorlással lenne biztosítható, ám erre nemet mond a magyar kormány. Látszólag, mert amúgy folyamatosan van bevándorlás csak más címen, más elnevezéssel. Magyarország a propaganda szerint útjába áll a bevándorlásnak, de több tízezer bevándorlónak adott tartózkodási engedélyt. 2018-ban  5413 fő bevándorló kapott tartózkodási engedélyt, közülük 1223 fő Iránból, az iszlám fellegvárából jött.


Az Orbán-kormány a bevándorlásellenes propagandával tudja egyben tartani a hatalma fenntartásához szükséges választói tömböt. Napi híradásokban ijesztgetik a magyar választókat a migráció következményeivel. Ugyanakkor háttérbeszélgetéseken már elismerik, hogy sem Európa, sem Magyarország nem tudná gazdaságát működtetni bevándorlás nélkül, mert sem Magyarországon, sem Európában nem áll rendelkezésre az az új munkaerő, ami az új beruházások, új üzemek, új gyárak működtetéséhez vagy akár a meglévők termelésének bővítéséhez kellene. Magyar toborzó irodák nem Afrikában hanem Ukrajnában toboroznak bevándorlókat akik Magyarországon lévő üzemekben, gyárakban dolgoznak. De magyarországi mezőgazdasági üzemekben, pl. tehenészetekben indiai bevándorlók is dolgoznak szép számmal.


A munkaerőhiányt pótló új típusú bevándorlás nem a fideszes plakátok által sugallt és a kormányzati média által sulykolt migránsáradat, hanem az EU új koncepciói szerinti szabályozott bevándorlás lenne. Nem kerítés nélküli határokon átvonuló - többségében papírok nélküli - és az  EU területére bejutni szándékozó tömeg jelenti jövőben a bevándorlókat, hanem az EU területére való bejutáshoz miggránsvizumot igénylő és elnyerő személyek, melyeket az EU tagállamai választanak ki a jelentkezők közül. Ez a migráns vízum lesz az EU kék vízuma, ami az amerikai zöld kártya eus megfelelője lesz. Az EU tagállamai főként munkaerőhiány pótlására választják ki a vízumot igénylők közül a hiányszakmákkal és elvárt képzettséggel illetve gyakorlattal rendelkező személyeket. A bevándorlás másik fajtája a szingapúri típusú bevándorlás lesz. A munkaerő pótlására megfelelő képzettséggel és gyakorlattal rendelkező kiválasztottak 5 évre kapnának tartózkodási engedélyt, letelepedés lehetősége nélkül, 5 év elteltével távozni kellene és újak jöhetnének újabb 5 évre. "


Komment  számlaszáma: GEGGER  10101559-22006000-01005002